Werking


De luchtkoelers van Portacool werken op kraanwater (aan te sluiten met de tuinslang) en 230v elektriciteit. Na het aansluiten is de unit direct te gebruiken.

In de units zit een gepatenteerd filter (pad) dat de lucht aanzuigt. Deze pads worden doormiddel van een waterpomp voortdurend nat gehouden. Kleine kanaaltjes in de pads zorgen voor een werveling waardoor het water optimaal verdampt. Door de verdamping wordt de warmte aan de lucht onttrokken, waardoor de uitgaande lucht aangenaam koel is. Dit wordt ook wel adiabatische koeling (verdampingskoeling) genoemd. Adiabatische koeling

De Portacool mobiele luchtkoelers presteren het best in geventileerde ruimtes. Door de goede ventilatie kan de warme lucht eenvoudig de ruimte verlaten en de koele lucht de ruimte vullen. Dit voordeel is ideaal voor werkplaatsen waar continue de deuren open staan of grote ruimtes die voorheen niet gekoeld konden worden.

Meer over de werking van adiabatische koeling

Wilt u de werking ervaren in uw eigen werkomgeving?
Vraag dan direct hier een test aan.

In de Portacool units worden geen koudemiddelen gebruikt. De uitstoot van CO2 is aanzienlijk lager in vergelijking met conventionele koelsystemen. Doordat de pads aan de aanzuigzijde zijn geplaatst, fungeert het als filter waardoor de lucht gefilterd en gezuiverd wordt. De lucht wordt dus niet alleen afgekoeld maar ook gefilterd en verbeterd dus het binnenklimaat.

Een Portacool mobiele luchtkoeler bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Gepatenteerde pads
  • Ventilator
  • Waterpomp
  • Waterreservoir
  • Bedieningspaneel
  • Aansluitingen: Elektriciteit en kraanwater